EUR  |  Košík 0 ks
Zprávy

Zázemí areálu Bachledka


Tisková zpráva, 14.3.2021
Foto BoysPlayNice
195 vidělo         1 se líbí




Na hřebeni slovenské Spišské Magury v Malé Poľaně vznikl rekreační areál a stezka v korunách stromů. Nový objekt Bachledky má za úkol poskytnout zázemí areálu i hostům.


Nad terén ční pouze velín lanovky a výstupní objekt z chodníku. Zbylý objem je zasazen do terénu a viditelné fasády jsou prosklené. Zešikmené okraje střech a jejich pokryv zelení v úrovni vrcholu kopce umožňují stavbě splynout s krajinou. Bezbariérové propojení výškových úrovní zajišťuje exteriérové schodiště, skrze které traverzuje rampa. Opakovaný motiv „schodorampy“ minimalizuje počet prefabrikovaných betonových dílců na fasádě. Prolomený a zešikmený strop v interiéru je odvozen od tvaru stavby, jež má splývat s terénem, a od pěších toků. Velká hloubka podzemní části vyžadovala použít světlíky.


Základními materiály jsou beton (i v pohledové formě) a smrkové dřevo. Na fasádní, okenní a dveřní konstrukce a rámy byl použit hliník.


Místo: Malá Poľana, hřeben Spišské Magury, Slovensko
Autor: Compass Architekti / Juraj Benetin, Matej Grébert, Roman Janata
Spoluautor: Miroslava Gašparová | Interiérový architekt apartmány
Klient: Bachledka Ski&Sun
Projekt: 2018
Realizace: 2019
Zastavěná plocha: 2 020 m2
Hrubá podlahová plocha: 2 275 m2
Užitná plocha: 2 075 m2
Foto: BoysPlayNice














Situace



1 NP



1 PP



Řezy



Pohled jihozápadní




FacebookSdílet
Líbil se vám článek? Nemusíte dávat like, dejte nám
o tom vědět kliknutím na ikonku srdce.







Podobné články







< zpět na přehled článků


Co je nového



Chcete-li dostávat čerstvé informace a získat přístup k vybraným placeným článkům pro předplatitele,
můžete se zdarma zaregistrovat k odběru našeho newsletteru a z odběru se kdykoli odhlásit.


xČtenář     xFirma
Tento web používá cookies - více informací. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím.